Veelgestelde vragen

1. Mijn gaspitten ontsteken moeizaam, wat kan ik hieraan doen?
De gasbranders zijn voorzien van een thermokoppel. Dit is een beveiliging dat wanneer er geen vlam is er ook geen gas kan komen. Bij het ontsteken dient u de gaskraan op de laagste stand te zetten (in tegenstelling wat in de gebruiksaanwijzing staat) en de knop gedurende 8 seconden ingedrukt te houden.
2. Help! Mijn fornuis werkt niet meer. Wat kan ik doen?
1. Controleer of het fornuis goed is aangesloten. De juiste aansluitschema’s kunt u op deze website terugvinden bij het betreffende model (productpagina).

2. Lees aandachtig de handleiding door om zeker te zijn dat het fornuis juist ingeschakeld is. De volledige – en verkorte gebruiksaanwijzingen kunt u terugvinden bij het betreffende model (productpagina).

3. Is na bovengenoemde controle het mankement nog steeds niet verholpen, dan kunt u het beste een serviceverzoek doen.

3. Waar bevindt zich de gasaansluiting op het fornuis?
Alle Belling fornuizen met gaskookzones zijn voorzien van een ½ duims gaskoppeling. De gasaansluiting van het fornuis zit rechtsboven aan de achterzijde van het fornuis. Zorg voor een voldoende lange rvs flexibele gasslang en voorkom knikken in de slang tijdens het heen en weer schuiven van het fornuis. Zorg voor een goedgekeurde gasslang en controleer de koppelingen op lekkage nadat u de koppelingen goed heeft aangedraaid.
4. Mijn grilloven linksboven werk niet, wat kan ik hieraan doen?
Grillen bij een Belling Classic 900, 1000 & 1100 alsmede bij de DB4 doet u met de deur open. Met gesloten deur functioneert het grill element niet. Dus open uw deur tijdens het grillen en probeer het nogmaals.
5. Mijn oven linksonder van mijn Belling Classic 900 DFT/Ei werkt niet, wat kan ik hieraan doen?
De oven linksonder is geschakeld met de klok. Zorg ervoor dat de klok geprogrammeerd is ofwel niet meer knippert zodat de oven linksonder aangezet kan worden.
6. Mijn oven rechtsboven van mijn Belling Classic 1000/1100 DFT werkt niet, wat kan ik hieraan doen?
De oven rechtsboven is geschakeld met de klok. Zorg ervoor dat de klok geprogrammeerd is ofwel niet meer knippert zodat de oven rechtsonder aangezet kan worden.
7. Waar moet ik de gaskraan en stroomvoorziening plaatsen bij alle modellen Classic en DB4?
Wij adviseren u om de gaskraan en het stroompunt (wandcontactdoos) links of rechts naast het fornuis te plaatsen (al dan niet in een kastje). Voor de gasaansluiting dient u een RVS (gele) gasslang te gebruiken. De stroomvoorziening is op basis van een 2 of 3 fase aansluiting met een perilex stekker. De juiste aansluitschema’s kunt u op deze website terugvinden bij het betreffende model (handleiding). Single Cooking is plug-and-play en is voorzien van een snoer met stekker. Voor Single Cooking is daarom het aansluitschema niet van toepassing.
8. Waar moet ik de gaskraan en stroomvoorziening plaatsen bij de Vetro, Verti, Cubist en Rustic?
Wij adviseren u om de gaskraan en het stroompunt (wandcontactdoos) links of rechts naast het fornuis te plaatsen (al dan niet in een kastje). Voor de gasaansluiting dient u een RVS (gele) gasslang te gebruiken. De stroomvoorziening is op basis van een 2 of 3 fase aansluiting met een perilex stekker. Single Cooking is plug-and-play en is voorzien van een snoer met stekker. Voor Single Cooking is daarom het aansluitschema niet van toepassing.
9. Hebben jullie een boekje met recepten voor deze fornuizen?

Nee, dat hebben we niet. U kunt rustig uw eigen recepten gebruiken. Houd u er rekening mee, dat onze ovens zeer efficiënt werken. Vaak kunt u rustig 15 % van de temperatuur en 10% van de tijd die u gewend was afhalen.

10. Hoe maak ik mijn fornuis schoon?

U kunt uw fornuis schoonmaken met een niet-krassende wonderspons en afwasmiddel. De pannendragers mogen niet in de vaatwasser! U kunt deze schoonmaken met een doekje met afwasmiddel, als ze droog zijn kunt u ze eventueel insmeren met een beetje olie. Indien het fornuis erg aangekoekt is en dit geldt zeker voor de ovens, dan raden we onze speciale reinigingsmiddelen aan. Deze zijn in onze webshop te bestellen.

De branders van het fornuis kunnen door gebruik wat verkleuren of vies worden. Dit is normaal bij het koken op gas.

11. Waar vind ik accessoires voor mijn fornuis?

In onze webshop kunt u passende bakplaten en andere accessoires voor uw fornuis bestellen.

12. Wat is de benodigde elektrische aansluiting van mijn fornuis?

Voor een gasfornuis met elektrische ovens heeft u twee kookgroepen (2-fasen) met een Perilex-wandcontactdoos nodig. Aan het fornuis moet een Perilex-stekker worden gemonteerd door de installateur.

Voor een inductiefornuis heeft u een krachtstroomaansluiting afgezekerd op 25 Ampère nodig. Voor informatie over uw installatie verwijzen we u naar uw erkende installateur.

13.Er zitten zoveel knoppen op, welke knop dient waarvoor?

Hier kunt u onze verkorte handleidingen vinden, met uitleg over het bedieningspaneel.

14. Hoe groot zijn de ovens van de fornuizen met meerdere ovens?

Fornuis van 90 cm breed:

 • Grill/oven linksboven: 42 cm breed, 16,5 cm hoog en 40,5 cm diep
 • Oven linksonder: 42 cm breed, 32 cm hoog en 40,5 cm diep
 • “longdoor”-oven: 35 cm breed, 62 cm hoog en 42 cm diep.

Fornuis van 1 meter breed:

 • Grill/oven linksboven: 42 cm breed, 16,5 cm hoog, en 40,5 cm diep
 • Oven linksonder: 42 cm breed, 32 cm hoog en 40,5 cm diep
 • Oven rechtsboven: 42 cm breed, 35 cm hoog en 42 cm diep
 • Sudderoven: 42 cm breed, 20 cm hoog en 42 cm diep 

Fornuis van 1.10 meter breed:

 • Grill/oven linksboven: 47 cm breed, 16,5 cm hoog, en 40,5 cm diep
 • Oven linksonder: 47 cm breed, 32 cm hoog en 40,5 cm diep
 • Oven rechtsboven: 47 cm breed, 35 cm hoog en 42 cm diep
 • Sudderoven: 47 cm breed, 20 cm hoog en 42 cm diep
15. Waar kan ik koolstoffilters voor mijn afzuigkap bestellen?

Koolstoffilters kunt u in onze webshop bestellen. In de handleiding van uw afzuigkap kunt het type filter vinden. Deze filters zijn alleen nodig indien u heeft gekozen voor een afzuigkap met recirculatie. Als er afvoer naar buiten is, dan heeft u geen koolstoffilter nodig.

16. Hoe maak ik mijn afzuigkap schoon?

De filters van uw afzuigkap kunnen in de vaatwasser. Als de filters er uit zijn, kunt u met een zachte doek met keukenreiniger de rest schoonmaken. Vergeet niet de buitenkant van de motor en de binnenkant van de afzuigkap regelmatig schoon te maken.

17. Wat is de hoogte van het fornuis?

Al onze fornuizen zijn instelbaar van 90 tot 93 centimeter. Indien u het fornuis hoger wilt zetten, kunt u bij uw keukenzaak een verhoog-set tot 96 cm bestellen.

18. Mijn inductiefornuis “zingt” tijdens het koken, is het defect?

Nee, het is niet defect. Inductie creëert een magnetisch veld met de pan. Het hangt van de dichtheid van de pan af, of er geluid vrij komt. Voor inductie is het advies, langzaam opwarmen zodat het metaal kan “meewerken”. Hoe hoger het vermogen dat in een “koude” pan wordt gepompt hoe harder deze gaat “zingen”.

Voordat u  een nieuwe pan gaat kopen adviseren we een magneet mee te nemen naar de winkel. Het komt voor dat bij pannen geschikt voor inductie alleen de bodem bestaat uit een deel staal, en de rest van aluminium. Op deze pannen staat dat ze geschikt zijn voor inductie, maar in de praktijk worden ze heel langzaam warm. Dus de onderkant en de zijwanden van staal is zijn de beste pannen en geeft het beste resultaat. Met de magneet kunt u dit eenvoudig testen.

Aan hele dure RVS legeringen blijft eveneens geen magneet plakken.

Mijn vraag staat hier niet tussen.

Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Wij zijn op dit moment niet online. Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Typ uw zoekwoord en klik op Enter om te zoeken